Masterclass

MASTERCLASSES


Naast het faciliteren van een creatieruimte wil Makerij La Lande ook kunstenaars samenbrengen en kansen bieden om te ontwikkelen. Het domein biedt de ideale omkadering om met een groep rond een artistiek thema  aan de slag te gaan.


In de zomer van 2023 organiseerden we de eerste in een reeks masterclasses. Van 7 tot 14 augustus 2023 gaf Annelies Herfst, docent aan de Koningstheateracademie en cabaretregisseur, een masterclass 'Mime en Maakprincipes'. Er waren dertien deelnemende makers uit verschillende disciplines. Ze verbleven op het domein, kregen naast workshops, uitgebreide maaltijden en ondertseuning ook individuele regie in hun theaterproject. Binnenkort zal de programmatie voor 2024 beschikbaar zijn. 

07 - 14 / 08 / 2023

MASTERCLAS MIME EN MAAKPRINCIPES


Duik samen met elf andere deelnemers in een workshopreeks van zes dagen die vertrekt vanuit beweging en improvisatie. Op de Koningstheateracademie ontwikkelde Annelies Herfst een geheel eigen methode: maakprincipes.

 

"Een maakprincipe is een element dat je kan onderscheiden in zowel theater als muziek en beeldende kunst. Bijvoorbeeld het principe van de herhaling of contrastwerking, of het principe van de stilte. Door een kunstprincipe als startpunt te nemen kan je spelmatig en speltechnisch mogelijkheden verdiepen en verbreden in het theater maken."


De workshops bestaan uit een combinatie van mime training, bewegingsspel, improvisatie en speltechnieken. Door de opdrachten meteen toe te passen en theaterscenes te maken, is de workshop zeer geschikt voor theatermakers maar ook voor acteurs en regisseurs met interesse in mime en theatermaken. Het zoeken naar het ontstaan van humor, zal een grote rol spelen in het werken met de maakprincipes.