Boeking & Contact

MAIL ONS


In april 2023 opende Makerij La Lande de deuren voor al jouw zotste plannen, van culturele creaties, workshops, vakantiekampen tot evenementen! We bekijken met heel veel plezier of we dit mee kunnen waarmaken. 


Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren via onderstaand forumlier of mail ons op CONTACT@MAKERIJLALANDE.COM

 
 
 
 

Tarieven


Voor de huur van Makerij La Lande als creatieruimte gelden voor 2024 de volgende tarieven:

 

THEATER - €50.00 / dag* **

VERBLIJF - €25.00 / persoon / dag*


* Basisverbruik (electriciteit, water, gas, hout) zijn inbegrepen in de prijs. Extra diensten worden besproken bij boeking.


** Kom met meerdere artiesten op residentie en deel de kost van het theater. 

BEREIKBAARHEID

De exacte locatie ontvang je bij boeking. Plan avast je reis met behulp van deze kaar. De aangegeven locatie bevindt zich op 2,5 km van Makerij La Lande. 


Vanuit Brussel reis je zo'n 7u30 met de auto. Met de trein duurt de reis ongeveer 8 uur. Je neemt de rechtstreekse lijn tot in Poitiers of Limoges en stapt daar over richting Le Dorat. Daar kan je opgehaald of afgezet worden.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Q. Kan ik Makerij La Lande ook huren zonder dat ik kunstenaar ben?


Zeker! Makerij La Lande is geschikt voor veel meer dan alleen cultuur, denk aan yoga cursussen, familiefeesten, evenementen en kampen. Prijzen hiervoor worden vanzelfsprekend op maat van het project bepaald. Hou zeker onze sociale media kanalen goed in de gaten. Verder lopen de komende jaren de verbouwingen van de voormalige schuren nog verder. Binnen enkele jaren hopen we de grote vakanatieverblijven op het domein volledig afgewerkt te hebben voor famillies en grote groepen.Q. Is er iets te doen in de omgeving?


De Limousin streek staat bekend als wandel- en fietsregio met uitgestrekte weilanden en riviertjes. Tijdens de zomermaanden kan je op 20 km afstand van Makerij La Lande verkoeling zoeken in het meer van Rochegaudon. Op zo'n twintig minuten ligt het stadje Montmorillon, dat wereldwijd bekend werd als de stad van de kaligrafie, waar menig grote Franse schrijvers aan hun literatuur hebben gewerkt. Q. Zijn er restaurants in de buurt? 


Ondanks het desolate gevoel in Makerij La Lande zijn er verschillende restaurants in de nabije omgeving. In Lussac-Les-Églises zelf is er het restaurant Hotel des Mines, waar je 's middags terecht kan voor een eenvoudige Franse 3-gangen lunch voor slechts 12,00 euro. Ook Relais de Saint Martin (8 minuten met de auto) heeft een lunchmenu en 's avonds een uitgebreide kaart. Pannekoekenrestaurant Chez ma Pomme (tien minuten met de auto) heeft een ruim aanbod aan hartige en zoete pannenkoeken. Je kan er tijdens de zomermaanden vers fruit plukken! Onovertroffen is echter La Marmitte in Le Dorat, waar je van hoogstaande culinaire menu kan genieten. Toch heimwee naar de Belgische keuken? Dan raden we het Belgische biercafé en frituur Moustache in Lussac-Les-Églises zeker aan!


Q. Zijn dieren toegelaten?


Dieren zijn toegelaten op het domein, maar niet in de verblijfruimtes zelf.


Q. Was Makerij La Lande altijd een theater?


La Lande heeft een geschiedenis als boerderij die reikt tot in de middeleeuwen! In 2018 kocht Lander twee vervallen koeienschuren in ruraal Frankrijk. Deze twee ruimtes verbouwde hij de afgelopen jaren met de hulp van talloze vrijwiligers en vrienden tot een residentieel theater. Het werd een totaalverbouwing met een nieuw dak, funderingen, isolatie, een vloer, sanitair, elektriciteit. Lander en Heleen deden zoveel mogelijk van de werken zelf, waarna de installaties gekeurd werden door de bevoegde instanties.