De Makerij

MISSIE & VISIE


Als jonge maker ondervond Lander de eerste jaren van zijn carrière hoe moeilijk het was om in de huidige ratrace-maatschappij rust en ruimte te vinden om te professionaliseren. Makerij La Lande wil die mogelijkheid bieden aan kunstenaars. Er zijn weinig creatieruimtes die toelaten dat een kunstenaar volledig uit diens dagdagelijkse omgeving kan stappen en zich kan terugtrekken in de natuur, zonder volledig in te boeten op technische voorzieningen. In Makerij La Lande kan dit wel.


Daarnaast wil Makerij La Lande kruisbestuiving tussen verschillende makers en projecten mogelijk maken. Het domein van twee hectaren en de grote repetitiezaal, maken het mogelijk om verschillende kunstenaars gelijktijdig te ontvangen. Wil je al lang samen met andere boeiende makers al creërend tijd doorbrengen? Bel hen op en prik een datum om de mogelijkheden met ons te bekijken! 

OKÉ, MAAR KAN IK DAT BETALEN?


We zijn er ons zeker van bewust dat niet iedere kunstenaar een ruim budget voor de creatie kan voorzien. Toch zijn er heel wat mogelijkheden om hiervoor subsidies aan te vragen. Daarom adviseren wij je graag bij een aanvraag voor een residentiebeurs bij instanties als Sabam For Culture, Playright, De Auteurs of Vlaanderen.


Laat je niet afschrikken door het woord 'dossier', ze zijn een stuk minder omvangrijk dan een aanvraag voor een projectsubsiedie. Bekijk zeker welke beurs voor jouw project mogelijk is. Ook in Nederland bieden gemeentes vaak beurzen aan die je kan inzetten voor een creatie. 


RESIDENTIEBEURS - SABAM FOR CULTURE


RESIDENTIEBEURS - VLAANDEREN


DE PERFECTE PLAATS VOOR UW VOLGENDE PRODUCTIE